Vinter- och sommarsport

Vi har traditionellt sett främst fokuserat på vintersport. Och det är faktiskt först på senare år som vi har börjat fått upp ögonen för vad sommaren har att erbjuda. Kanske beror det på att vårt ursprung är i de norra delarna av Sverige, där vinteraktivitet av naturliga skäl varit ett stort inslag eftersom att vintermånaderna i många fall varit lika många som sommarmånaderna. Likaså har aktivitetskulturen på många sätt kretsar kring vintern, så många av oss har varit uppvuxna med vintersporter.

Men dessa dagar då det verkar som att hela Sverige blir varmare och får färre vintermånader så blir sommarsport ett alltmer vanligt inslag. Det har gjort att vi har börjat titta närmare på vattenskotrar, surfing och andra havsfordon. Än så länge är det mycket som är oklart kring regleringen av dessa, och många befarar att de kommer att drabbas hårt av kommande regleringar på samma sätt som snöskotrarna drabbades av införandet av strikta skoterleder.

Kanske är det just förändringarna inom skotervärlden som har gjort att vi rört oss närmare sommarsporter. Eller så har det att göra med att sommarfordonen helt enkelt börjar bli kraftfullare och mer roliga. Hur som helst så föreslår vi helt klart att man tittar närmare på vad sommaren har att erbjuda. För vår del så har det resulterat i att hela året bjuder på ständiga och unika förutsättningar för riktigt rolig motorsport. Vi är säkra på att även du kommer få ett roligare år om du låter dig vara öppen för vad de olika säsongerna har att erbjuda.